3-barvna matcha sladica v kozarčku

3-barvna matcha sladica v kozarčku

Mmm, trisi so najboljši! Tole sladico lahko pripravite v 3 ali 4-barvni izvedbi, kakor vam je ljubše. Ja, še ena veganska in zdrava sladica in malica obenem. Sestavine so skrbno izbrane, s takim posladkom pa boste zaužili dnevno količino omega 3 (chia semena), antioksidantov (matcha) in precej zdravih maščob (kokos).

 

Sestavine:

 

Za cca 4 kozarčke

 

  • 2 zrela manga
  • 4 jušne žlice chia semen
  • Pločevinka kokosovega mleka
  • Približno 1 kozarec kokosovega napitka
  • Tri pesti tapioke
  • 4 čajne žličke tradicionalne matche
  • 2 jušni žlici medu
  • Strok vanilije
  • Za 4-barvno izvedbo: 4 jušne žlice aronija preliva

 

 

Postopek:

 

Matcho zmešajte s približno ½ dl vroče vode in dobro premešajte z metlico »chasen« da razbijete vse grudice. Dodajte med in mešajte, dokler se ne stopi.

 

V velik kozarec dajte chia semena in jih prelijte z mešanico matche in medu. Dodajte še kokosov napitek. Razmerje med chia semeni in tekočino je približno 1 proti 3. Vsako minuto dobro premešajte, da se chia ne sprime v kepo in da boste dobili pudingu podobno zmes. Chia bo vso tekočino popila v približno 10-ih minutah.

 

Vmes pripravite tapioka puding. V kozico dajte tapioko, jo prelijte s kokosovim mlekom in dodajte sredico stroka vanilije. Premešajte in pustite stati 10 minut, da se tapioka napije tekočine. Nato kuhajte na zelo majhnem ognju in ob stalnem mešanju. Tapioka naj vre nekaj minut, oziroma dokler popolnoma ne postekleni. Odstavite jo in jo ohladite.

 

Mango olupite in spasirajte v multipraktiku, s paličnim mešalnikom ali v mešalniku za pripravo smoothiejev. Dobiti morate gladek mango pire.

 

Čas je za sestavljanje trisa! Predlagam, da jih zložite v naslednjem vrstnem redu: chia z matcho – tapioka puding – aronija preliv (po želji) – mango pire. Če aronije ne boste uporabili, je razmerje sledeče: chia – tapioka – mango.

 

Če boste delali več slojev, naj bo vmes vedno chia ali tapioka, saj sta ti dve mešanici gosti in lepljivi. Njuna struktura bo poskrbela, da se sestavine ne bodo premešale in bodo ostale na svojem mestu.

 

Pa dober tek!