Kokosov puding z aronija prelivom

Kokosov puding z aronija prelivom

Kokosov puding s tapioko je osnova, iz katere lahko ustvarite marsikaj – sladico, malico, celo predjed. Kakšen bo vaš puding je seveda odvisno od sestavin, ki jih boste pudingu dodajali. V današnjem receptu smo pripravili lahko sladico oziroma hranljivo malico.

 

Kokosovo mleko je precej nasitno zaradi naravno prisotnih maščob, obenem pa je kokos živilo, s katerim v telo vnesete dobre maščobe in hranljive snovi. Tapioka je škrobnato živilo z naravno prisotnimi minerali. Z dodatkom aronija preliva puding postane jed, bogata z mikro in makro elementi, ki jih vaše telo potrebuje. Tako sladica ni več zgolj posladek, temveč zdrav zaključek obroka.

 

Sestavine, ki jih potrebujete:

(za približno 4 serviranja)

  • Ena pločevinka kokosovega mleka
  • 3 jušne žlice kroglic tapioke
  • Ena jušna žlica kokosovega sladkorja
  • Noževa konica vanilje oziroma en vaniljev strok
  • Pol čajne žličke cimeta
  • Štiri jušne žlice Aa aronija preliva
  • Dve pesti kokosovega čipsa

 

Priprava:

V kozico nalijte kokosovo mleko in vanj stresite tapiokine kroglice. Dobro premešajte in pustite stati približno 10 minut, da se kroglice napijejo tekočine. Nato ponovno premešajte, dodajte vaniljo, kokosov sladkor in cimet. Kozico pristavite na majhen ogenj in pustite, da zmes zavre. Med segrevanjem ves čas mešajte, saj se tapiokine kroglice rade primejo dna posode. Ko zmes zavre, jo na zelo majhnem ognju kuhajte še približno 10 minut, oziroma dokler kroglice tapioke ne posteklenijo.

Ko je puding kuhan, ga odstavite z ognja in pustite počivati še približno 10 minut, da se do konca zgosti in nekoliko ohladi. Nato puding preložite v štiri skodelice. Povrhu dodajte še jušno žlico Aa aronija preliva in pol pesti kokosovega čipsa.

Naj vam gre v slast!

 

 

Fotografije: Matic Klešnik