Matcha affogato

Matcha affogato

Včasih so najbolj preproste stvari tudi najbolj okusne in to vsekakor drži za italijansko slaščico affogato. Običajno se jo pripravlja z močnim esspresom, tokrat pa smo si jo privoščili z matcho. Kombinacija vročega in hladnega, ter grenkega in sladkega je prava izbira za poletne dni.

 

Sestavine:

Za dve osebi

  • 2 kepici izbranega vaniljevega sladoleda
  • 2 čajni žlički tradicionalne matche
  • 80 ml vroče vode (80 stopinj Celzija)

Postopek:

Pripravite matcho - čaj dajte v skodelico s širokim dnom in prelijte z vročo vodo ter dobro premešajte z metlico "chasen". Predlagamo, da vodo dodajate postopoma, kajti dobiti morate malce bolj gosto mešanico. Ko je matcha pripravljena, dajte v dve skodelici po eno kepico sladoleda in ga prelijte s še vročo matcho. Pa dober tek!