Pečen tofu z aronijo in sezamom

Pečen tofu z aronijo in sezamom

Tofu je živilo, ki je izredno hvaležno za eksperimentiranje z okusi. Sam po sebi je blage arome, zato se lahko pri kombinacijah zelišč in dodatkov igrate v nedogled. Mi smo tokrat preizkusili pečen tofu z aronija prelivom, ki ni skoraj nič sladek. In okus je izvrsten! Mesojedci recimo radi divjačinsko meso kombinirajo z brusnično marmelado; tofu z aronijo pa je veganska verzija takih sladko – slanih okusov.

Sestavine, ki jih potrebujete:

(za približno 2 osebi)

  • Eno pakiranje tofuja
  • Jušna žlica kokosove maščobe
  • Dve jušni žlici Aa aronija preliva
  • Jušna žlica sezama
  • Čajna žlička suhega rožmarina

 

Postopek:

Tofu narežite na poljubno velike rezine ali kocke. Na ponvi segrejte kokosovo maščobo in dodajte rožmarin, da se rahlo popeče. Nato dodajte tofu in ga pecite, dokler na obeh straneh ne dobi rumenkaste skorjice (vmes ga obrnite). Ko je tofu pečen, ga preložite na krožnik, posujte s sezamom in prelijte z aronija prelivom. Postrezite z izbrano prilogo.

 

Dober tek!

Fotografije: Matic Klešnik

Keramika: Fina glina