Sladoledne lučke z aronijo

Sladoledne lučke z aronijo

Sladoledne lučke so tako enostavne za pripravo, med »packanjem« se vsi udeleženi zabavajo, pa še v zelo raznolikih variacijah jih lahko pripravite. Spodaj najdete recept za veganske sladoledne lučke, recept pa lahko priredite in ga naredite tudi z grškim jogurtom in sladko smetano.

Sestavine, ki jih potrebujete:

(za 6 sladolednih lučk)

  • 300g sojinega jogurta
  • 2 žlici Aa aronija nadeva
  • Dve čajni žlički kokosovega sladkorja
  • Pest kakavovih zrn

 

Postopek:

Pripravite si dve različni posodici in v obe dajte enako količino sojinega jogurta. V eno dodajte še žlico aronija nadeva; v drugo pa kokosov sladkor in kakavova zrna. Nato začnite polniti modelčke za sladoledne lučke. Naredite več plasti in pri tem pazite, da bo zadnja plast brez semen, saj se bo drugače lučka prelomila ali pa je ne boste mogli dobiti iz modelčka.

Prva plast naj bo mešanica sojinega jogurta in aronija nadeva. Sledi mešanica jogurta in kakavovih zrn, nad njo pa plast aronija nadeva. Na nadev ponovno položite plast mešanice jogurta in nadeva. Preden dodate nov sloj, vsakič znova z modelčki nekajkrat udarite ob površino, da se sestavine zares dobro usedejo na dno. Tolčenje ponovite tudi preden zaprete modelčke. Ko so modelčki polni, jih zaprite in za nekaj ur postavite v zmrzovalnik.

Uživajte v sladkanju!

Fotografije: Matic Klešnik

Keramika: Ursula's Pottery