Veganske matcha kroglice

Veganske matcha kroglice

Kaj si privoščite za prigrizek? Upam, da so čips in piškoti bolj poredko na meniju. Lakota je huda reč, sploh v času med zajtrkom in kosilom. Takrat nezavedno posegamo po prigrizkih, ker iščemo nekaj za pod zob in ker potrebujemo nov val energije.

Veganske matcha kroglice so odličen prigrizek, saj so nasitne, slastne, hranljive in skoraj brez sladkorja. Narejene so v nekaj minutah, s seboj pa jih, zavite v peki papir ali zložene v plastično posodico lahko nesete kamorkoli! Že veste, kaj boste grickali na poti na morje ali med napornim službenim sestankom? Matcha kroglice, seveda!

Sestavine:

  • 3 skodelice kokosove moke (ziberite visoko kakovostno fino mleto kokosovo moko)

  • 1 skodelica mandljeve moke

  • ½ skodelice kokosovega olja

  • Nekaj žlič kokosovega mleka (iz pločevinke, ne napitka)

  • 3 čajne žličke tradicionalne matche

  • 3 žlice medu ali javorjevega sirupa

 

Postopek:

Zmešajte vse suhe sestavine. Dodajte kokosovo olje in med oziroma javorjev sirup in dobro premešajte. Najbolje bo, da vse sestavine premešate v multipraktiku. Kokosovo mleko dodajajte postopoma, da dobite želeno gostoto. Masa mora biti zelo zbita, vendar ne suha, sicer ne boste mogli oblikovati kroglic.

 

Ko je masa pripravljena, iz nje oblikujte poljubno velike kroglice in jih povaljajte v kokosovi moki. Vsaj za 1 uro jih postavite v hladilnik, saj so hladne veliko okusnejše. Gotove kroglice lahko hranite v hladilniku do dva tedna, saj ne vsebujejo mlečnih izdelkov in se ne bodo zlahka pokvarile.

 

Mmmm, se vam že cedijo sline?