Zelena solata s hruško in aronijo

Zelena solata s hruško in aronijo

Časi, ko so bile solate dolgočasne priloge, so že davno mimo. Solate so lahko odličen samostojen obrok ali pa prava kulinarična popestritev glavne jedi. S premišljeno kombinacijo sestavin lahko ustvarite raj za brbončice in skledo polno vitaminov in hranljivih snovi. Ena izmed najbolj slastnih solat, kar smo jih jedli, je v receptu pred vami. Pripravljena je v nekaj minutah, a bo zagotovo zadostila okusom raznolikih jedcev. Okusi, od grenkega, kislega pa do sladkega se odlično povežejo v celotno jed in verjamemo, da bo ta solata kmalu postala vaša stalnica!

Sestavine:

  • Sezonska solata (mi smo uporabili mlad radič, motovilec in mlado špinačo)
  • Sok sveže ožete limone
  • Olivno olje
  • Mandlji v lističih
  • Mlad kozji sir
  • Sočna, sveža hruška
  • Aa aronija preliv

 

Postopek:

Solato operete in dobro osušite. Preložite jo v veliko servirno skledo, pokapate z limoninim sokom in prelijete z oljčnim oljem ter dobro premešajte. Povrhu potresete na kocke narezan mlad kozji sir, mandlje v lističih ter oprano in narezano hruško. Celotno solato prelijete z nekaj žlicami Aa aronija preliva. Pred serviranjem ne premešajte, saj boste tako ohranili tudi vizualni efekt solate. Mmm, pa dober tek!

Fotografije: Matic Klešnik

Keramika: Fina glina