Jupiiii, čestitamo za prenos eknjige z 22 recepti za osvežilne & slastne napitke!🎉

Kot dodatno darilce vam prilagamo še čisto enostaven recept za matcha masko za obraz🌿

Enostavna maska za nego vseh tipov kože:

POTREBUJETE:
1x čajna žlička matche
1x čajna žlička medu
1x čajna žlička kokosovega olja
1x čajna žlička tople vode

POSTOPEK:
Vse sestavine dobro premešajte, da dobite gosto zmes. Dodate lahko tudi malce več vode, a z njo ne pretiravajte, dodajajte jo postopoma, sicer bo maska preveč tekoča.

Masko s čopičem nanesite na umit obraz in jo pustite delovati vsaj 20 minut, lahko tudi dlje. Če vam kaj maske ostane, jo lahko shranite v hladilniku (zdrži nekje 1 teden) ali pa si iz nje pripravite matcha latte! Dodajte samo nekaj toplega rastlinskega mleka in že imate slasten napitek.

Ta maska bo kožo nahranila in pomladila - matcha je namreč polna antioksidantov, ki delujejo pozitivno na vaše telo tako od znotraj, kot od zunaj🌿

Preberi več

Zgodovina in izvor matche

Preberi >>

Matcha v modernem svetu

Preberi >>

Matcho sem začela prakticirati, ker mi je po kavi vedno upadla energija, pri matchi pa dobim zdravo dozo kofeina, ki ne upade par ur po zaužitju. Pa ful dobra je, če jo pripraviš s kapljo kokosovega mleka, njamz!

Moya Matcha je zakon!

 - LARA ULA VIDRIH - 

MOYA MATCHA

ekološka premium matcha najvišje kakovosti z Japonske

MOYA MATCHA

ekološka premium matcha z Japonske

Zares vrhunske matche ne boste dobili na vsakem koraku. Zato smo pri svojem iskanju najboljših izdelkov iskali takšno, kjer nam je omogočen vpogled vse do nasadov na Japonskem. Moya Matcha je matcha, narejena po najvišjih standardih. Ima dva ekološka certifikata - evropskega in japonskega.

Uji je najstarejša čajna regija v osrčju Japonske, ki je že več kot 800 let znana kot regija, od koder prihajajo najbolj kakovostni čaji. Tukaj je doma tudi Moya Matcha. Pokrajina je na stičišču dveh rek, prst je zelo rodovitna, podnebje pa zagotavlja veliko sonca in meglic, ki preprečujejo zmrzal, ki bi lahko poškodovala čaje.

Vsako leto Moya Matcha opravi tudi testiranje na svojih čajih, zato boste na embalaži našli meritve vsebnosti vseh vitaminov, mineralov in antioksidantov!

Matcho pijem že dlje časa in velikokrat sem ob nakupu matche za doma ali pa v kavarni doživela razočaranje. Ni vsaka matcha okusna, nekatere so preveč grenke, nekatere brez okusa in pitje matche ni vsakič prijetno.
Preden sem spoznala MOYA matcho, sem kupovala matcho le v izbranih čajnicah in cenovno zanjo odštela precej več. Moya matcha mi je super po okusu, tudi barva je taka kot mora biti, skratka moj dnevni ritual pitja matche je z njo popoln. In še to-bila sem totalna kofetarica:) še vedno spijem kavo zjutraj, vendar mi po pitju matche opoldan energija ne niha tako kot po kavi, tako da ostajam pri svoji jutranjki in that is it.:) 

 - MAJA VOGRINC - 

SAMO ZA BRALCE EKNJIGE "RECEPTI ZA OSVEŽILNE NAPITKE"

Posebna ponudba paketkov

Izberite enega od paketkov, ki smo jih pripravili posebej za vas - bralce eknjige. Ti trije paketki niso na voljo nikjer drugje, kot tukaj. Pri zaključevanju nakupa uporabite kodo POTIONS5 in celoten nakup bo še 5% ugodnejši!👏🏻 Vi tako prihranite skupno kar 10%, ta ponudba pa je časovno omejena.

UPORABITE KODO: POTIONS5

Cena z uporabo kode: 52,15

Skupen prihranek z uporabo kode POTIONS5: 5,58eur

UPORABITE KODO: POTIONS5

Cena z uporabo kode: 40,85

Skupen prihranek z uporabo kode POTIONS5: 6,37eur

UPORABITE KODO: POTIONS5

Cena z uporabo kode: 97,66

Skupen prihranek z uporabo kode POTIONS5: 10,19eur

UPORABITE KODO: POTIONS5

EKOLOŠKO PRIDELAN IZDELEK (evropski eko certifikat)

JONA CERTIFIKAT (Japan organic & natural foods association)

BREZ GLUTENA, SLADKORJA IN LAKTOZE

VEGANSKI IZDELEK

V Moya Matcho sem se zaljubila že ob prvem poskusu napitka pri kolegici. Od takrat dalje pijem samo to, saj je organsko pridelana in zares odličnega okusa. Pripravljam jo z mešanico ovsenega in sojinega mleka, ki ustvari izjemno kremast okus. Pijem jo predvsem zaradi okusa in teksture, ki jo pričara, hkrati pa zame predstavlja najboljšo alternativo kave. Privoščim si jo v unikatni keramični skodelici in si tako vsakodnevno ustvarim svoj obred.

 - DEJA HAUPTMAN - 

Priprava matcha čaja & matcha latte


Tradicionalna priprava matche

Vodo segrejte do 80 stopinj Celzija (malce pred vretjem). Uporabite »chashaku«, da odmerite dve žlički (približno pol zvrhane čajne žličke) matche.

V skodelico najprej daste matcho, nato jo prelijete z malce vroče vode in jo dobro premešate z metlico »chasen«.

Mešate tako, da po dnu skodelice hitro rišete črko W ali M, da se razbijejo vse grudice in se na vrhu čaja ustvarijo mehurčki. Dolijete še preostanek vode in napitek je pripravljen.


Priprava matcha latte

Osnovo pripravite enako kot pri tradicionalni matchi, le da jo zmešate z manj vode, recimo zgolj z enim decilitrom. Nato v ločeni posodici segrejete izbrano mleko (predlagamo, da izberete rastlinsko mleko, ki je mastno – sojino, mandljevo, kokosovo, mleko iz indijskih oreščkov), saj bo tako okus bolj poln, mleko pa boste lahko spenili.

V skodelico, kjer ste že pripravili osnovo za matcho, dolijte nekaj toplega mleka in ga z ročnim penilcem dobro spenite (za nekaj eur ga dobite v vsaki bolje založeni trgovini). Nato dolijte še preostanek mleka in sladkajte po želji – matcha se odlično obnese v kombinaciji z medom. Uživajte v pregrešno dobri matchi latte!